Η κρατική εταιρεία ΕΛ-ΠΕ και η ανάδοχος κατασκευαστική νομίζουν ότι ζούμε ακόμα στον μεσαίωνα !!

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Δεκαέξι παραβάσεις στο εργοτάξιο του νέου διυλιστηρίου των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα


Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των εκτάκτων ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε σε κλάδους με αυξημένα ποσοστά εργατικών ατυχημάτων, διενεργήθηκε έλεγχος στις 10/12/2009, από κλιμάκιο του Περιφερειακού Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ.) Δυτικής Αττικής & Πελοποννήσου, στο Εργοτάξιο του νέου Διυλιστηρίου των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας.


Συνολικά διαπιστώθηκαν δεκαέξι παραβάσεις της νομοθεσίας για ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας, που αφορούν, συνοπτικά, την ύπαρξη ακατάλληλων προς χρήση ικριωμάτων με ελλιπή προστασία έναντι κινδύνου πτώσης και ακατάλληλα δάπεδα εργασίας, τη μη ύπαρξη επαρκών μέτρων προστασίας έναντι κινδύνου πτώσης εργαζομένων και υλικών σε πρανή εκσκαφών, τη μη χρήση υπηρεσιών τεχνικού ασφάλειας από υπεργολάβους, τη μη τήρηση θεωρημένων βιβλίων υποδείξεων τεχνικού ασφάλειας, το χειρισμό μηχανημάτων έργου από εργαζόμενους που δεν διέθεταν τις απαιτούμενες άδειες, τη μη ύπαρξη πιστοποιητικών καταλληλότητας ορισμένων ανυψωτικών μηχανημάτων και τη μη ύπαρξη αποδεικτικών τελών χρήσης για ορισμένα μηχανήματα έργου.


Έγινε διακοπή εργασιών όπου υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζομένων λόγω κινδύνου πτώσης (κατά τη χρήση ακατάλληλων ικριωμάτων και πλησίον απροστάτευτων πρανών εκσκαφών) και οι εργοδότες κλήθηκαν να παρέχουν γραπτές εξηγήσεις για τις προαναφερόμενες παραβάσεις, όπως προβλέπει ο Νόμος για τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Και επειδή όλα επιβεβαιώνονται δυστυχώς με τον ποιο άσχημο τρόπο .. κλικ και εδώ.....



1 comment

ΘΡΙΑΣΙΟ SOS είπε...

Με δεκαέξι τέτοιου είδους παραβάσεις που παραπέμπουν στην ανευθυνότητα των υπευθύνων αλλά και θέτουν σε άμεσο κύνδυνο την ασφάλεια των εργατών τι προστατεύει την πόλη απο την ανευθυνότητα των ίδιων μετά την πλήρωση του 'εργου ?. ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ των ΕΛ-ΠΕ ,Η ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ σΤε ?
κρέμεται η ασφάλεια της πόλης σε ανεύθυνους ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ...ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ .?????

27 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:12 π.μ.