Συνημμένο 4

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Χρήστος Χρηστάκης
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Ελευσίνας
Πρώην Αντιδήμαρχος

Ελευσίνα 3/6/09

Απάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Ελευσίνας.

Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι δύο μόλις ημέρες μετά την σκόπιμη διαρροή στον τύπο από τα ΕΛΠΕ της δυσμενούς απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μεγάλο θέμα της γιγάντωσης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, ο Δήμαρχος της πόλης τηρώντας απαράμιλλη σιγή ιχθύος δεν αισθάνεται καμιά υποχρέωση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις ούτε να εξαγγείλει κανένα τρόπο αντίδρασης.

Με χρονική καθυστέρηση μιας βδομάδας επέλεξε σήμερα να απαντήσει στην δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου για να «σκεπάσει» το μεγάλο αυτό γεγονός και τις ευθύνες του.
Αντί να ζητήσει δημόσια να τεκμηριώσω τους ισχυρισμούς μου εναντίον των πράξεων και των ενεργειών του επιδίδεται σε μια ενδεικτική του πολιτικού του ήθους ανακοίνωση. Με περισσή έπαρση αλλά και ύφος ιδιοκτήτη του Συνδυασμού, του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να γίνει τιμητής. Μάταια όμως!

Όση εξουσία κι αν χρησιμοποιήσει όση λάσπη κι αν εκτοξεύσει ο αυτάρεσκος «σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής» των μεγάλων συμφερόντων της περιοχής, όλη η αλήθεια θα γίνει γνωστή στους πολίτες. Και όταν λέμε «όλη», εννοούμε όλη! Με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, αρχής γενομένης από την Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσω μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Μέχρι τότε υπομονή…

Χρήστος Χρηστάκης