Συνημμένο 3

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

03 Jun 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΑΚΗ

" Με πικρία, αλλά χωρίς καμιά έκπληξη, πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Χρηστάκη, διότι από καιρό είναι σε όλους γνωστό ότι ακολουθεί μια τακτική μη σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων του συνδυασμού της διοίκησης του Δήμου και συκοφάντησης του Δημάρχου.
Όμως δημοτικός σύμβουλος εκλέχτηκε χάρη σε αυτό το συνδυασμό.
Όμως Αντιδήμαρχος έγινε 4 φορές χάρη στην υπογραφή του Δημάρχου.
Όταν στο παρελθόν άλλοι σύμβουλοι επέλεγαν την οδό της ανεξαρτητοποίησης, τους καλούσε δημόσια να παραιτηθούν, γιατί το αξίωμα το απέκτησαν χάρη του συνδυασμού. Για τον ίδιο όμως έχει άλλη άποψη.
Για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής (Χαλυβουργική, ΕΛΠΕ, Μελετάνι, Σίντρα κλπ) ο κ. Χρηστάκης έκανε μια παγκοσμίου κλίμακας ανακάλυψη. Οτι δήθεν την ευθύνη δεν την έχουν οι Υπουργοί και οι υπηρεσίες που δίνουν τις άδειες αλλά ο Δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος όμως:
• υπήρξε ο μόνιμος εισηγητής των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσαν περιβαλλοντικά θέματα.
• σε κάθε κινητοποίηση όργωνε την Λαϊκή, τα Σχολεία, τις Λαϊκές Συνελεύσεις.
• αν και γνώστης επί 30 χρόνια των θεμάτων, για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αποδέχτηκε όλους τους αξιολογητές και δικηγόρους που έφερε ο κ.Χρηστάκης και τους πλήρωσε αδρά.
Ολοι οι αξιολογητές συμφωνούν ότι το πρώτο πρόβλημα είναι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής, αλλά ο κ.Χρηστάκης έπνιξε το συμπέρασμα αυτό.
Ο κ. Χρηστάκης ενδιαφέρθηκε κυρίως για την πολιτική διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, με πολιτικό στόχο να διαλύσει τον συνδυασμό και να διασπάσει το μέτωπο Νομαρχίας και Δήμων.
Επί σχεδόν 2 χρόνια κατέβαλε κάθε προσπάθεια, ώστε να υποχρεώσει το Δήμαρχο να καταγγείλει τον Νομάρχη για δήθεν παρανομίες. Ο ίδιος όπως πάντα προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τον Δήμαρχο και δεν έπαιρνε την ευθύνη των απόψεών του.
Τώρα που άρχισαν να εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις φαίνεται ότι η θεωρία του για παρανομίες της Νομαρχίας καταρρέει.
Επέλεξε τον δρόμο της ταραχώδους ανεξαρτητοποίησης και θα επιδιώκει να δημιουργεί συνεχώς θόρυβο γύρω από το άτομό του.
Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος. "